+31 (0)85 4014714 info@tubehose.com

Toepassingen

Van alle markten thuis

Cleanrooms

In werkplaatsen, operatiekamers en laboratoria waar stofvrij, met gassen of met over- en onderdruk wordt gewerkt, worden de activiteiten doorgaans in clean rooms verricht. Voor clean rooms leveren we 5.4“ slangen met gelaste sprinkler nippel 1/2″ of 3/4″, recht of met een 90 graden bocht. Voor de bevestiging heeft u de keuze uit verschillende mogelijkheden. Naast clean room sprinklers kunnen wij u ook een zgn. hume duct leveren. Wanneer u bijvoorbeeld in de halfgeleiderindustrie met vluchtige gassen als salpeterzuur en zoutzuur werkt, dient de sprinkler beschermd te worden tegen roest en aanslag.

Voor de optimale bescherming tegen schokken, aardbevingen en explosies kunnen wij u explosion en/of flame proof slangen aanbieden.

Industrie

Voor de petrochemische en voedingsmiddelenindustrie kunnen wij groefleidingen en buizen leveren in diverse kleuren zoals rood, wit, blauw en oranje oplopend tot en met een diameter van 12”. De groefkoppelstukken zijn verkrijgbaar in galva en in het rood. Op aanvraag kunnen de koppelstukken ook in andere kleuren worden geleverd.

Daarnaast kunnen wij een breed assortiment afsluiters, check valves, keerkleppen, vlinderkleppen, flenzen en compensatoren leveren.

Scheepsbouw

Pompen en motoren brengen ongewenste trillingen teweeg die het leidingnetwerk kan beschadigen. De trillingen, afhankelijk van de soort en kracht kunnen worden opgevangen door een scala van producten. Dit zijn producten zoals een pump connector, schokbrekers, vacuüm balgen, metalen flexibele slangen, tie rod type bellow pump en flexibele rubberen pomp connectoren.

Voor het opvangen van terugslag of waterslag bij het abrupt starten of stopzetten van een pomp, kunnen ongewenste trillingen worden voorkomen door een terugslagklep, een metalen busverbinding, balgen of veren.

Voor (uitlaat)gassen kunnen onze flexibele metalen uitlaten tot een diameter van 1” tot en met 12” worden gebruikt.

Sinds kort kunnen wij CPVC (sprinkler) leidingen en systemen leveren. Lichter dan metalen buizen en sneller en goedkoper in montage.

Offshore

Voor de offshore kunnen wij RVS en kunststof artikelen leveren die roestbestendig zijn. Leidingen, koppelingen, afsluiters, compensatoren die ongewenste trillingen kunnen opvangen. Op aanvraag kunnen wij u schuimblus uitrusting en materiaal aanbieden wanneer water voor u niet het geschikte blusmiddel is.

Utiliteitsbouw

Of u nu leidingen nodig heeft, groef- of malleabele verbindingsstukken, sprinklers, afsluiters of flexibele slangen dan bent u bij ons aan het goede adres. Onze producten zijn de afgelopen jaren toegepast in tal van nieuwe kantoorgebouwen, distributiecentra, hotels en winkels. Zo hebben wij de slangen geleverd aan The Edge, het meest prestigieuze en duurzaamste kantoor uit 2015.

Voor ongewone plafondsystemen beschikken wij over een uitgebreid assortiment aan accessoires om de installatie voor u te versnellen en te vergemakkelijken.

(Verzorgings)woningen

Voor een kwetsbare kleinere leefomgeving hebben we een 2 en 2½” alarmklep ontwikkeld. Deze is geschikt voor gegalvaniseerde groefleidingen en kunststofleidingen (CPVC) en kan op het normale waterleidingnetwerk worden aangesloten. Uiteraard kunnen wij zowel de gegalvaniseerde alsmede de kunststof leidingen en verbindingsstukken leveren. Voorts hebben we concealed sprinklers vanaf 3/8” leverbaar die nauwelijks in het oog springen en borg staan voor de veiligheid van de bewoners.